Cainii fara stapan

Agigea și Lazu se confruntă, în continuare, cu problema suprapopulatiei canine și feline fără stăpân.

Măsurile radicale de prindere și eutanasiere a câinilor comunitari nu au cum să aibă rezultate pe termen lung, deoarece numărul câinilor abandonați rămâne constant.

Atât la nivelul comunei Agigea, cât și la nivel național, USR pledează pentru o soluție umană, probată cu succes și recomandată atât de Uniunea Europeană, cât și de Organizațiile de specialitate: programe de sterilizare masivă atât a câinilor şi pisicilor fără stăpân, cât şi a celor cu stăpân, deoarece este un fapt constatat că populaţia canină şi felină comunitară provine din gospodării de la animale cu stăpân.

Pe lângă campaniile masive de sterilizare, propunem un set de măsuri suplimentare pentru o soluționare mai rapidă a problemei:

☑️Înființarea unui adăpost pentru câinii fără stăpân, unde, cu sprijinul asociațiilor de protecție a animalelor și al cetățenilor, să oferim condiții optime animalelor abandonate.

☑️Lansarea unei campanii de adopție, susținută prin toate mijloacele on-line și off-line.

☑️Programe de microcipare, sterilizare, vaccinare antirabică gratuită a câinilor cu stăpân.

☑️Creșterea amenzilor pentru persoanele care tratează cu cruzime animalele sau le abandonează.

☑️Realizarea unui recensământ canin și a unei baze de date a câinilor cu stăpân, pentru a urmări evoluția numărului acestora.

Pe lângă acest set de măsuri, apelăm la spiritul civic al cetățenilor, întrucât cu toți ne dorim să ne plimbam liniștiți copiii în apropierea locuințelor, fără teamă de a fi atacați de câinii speriați și înfometați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *