Problema Gunoiului

Gunoiul este o problemă cronică în Agigea și Lazu. Firma de salubritate pare că nu face față comunității aflată într-o continuă creștere. De aceea, se impune un control riguros al societății, și în funcție de rezultat, reorganizarea ei. Pentru că a avea o comună cu spații publice curate nu înseamnă doar ridicarea săptămânală a gunoiului menajer, este nevoie de un plan elaborat și personalizat pentru Agigea și Lazu, în vederea alinierii la viziunea UE de ecologizare.

Soluțiile noastre pentru rezolvarea problemei sunt:

☑️Introducerea colectării selective a gunoiului menajer și și un program solid de informare a cetățenilor despre cum se face reciclarea.

☑️Mărirea amenzilor pentru persoanele care aruncă gunoiul la întâmplare.

☑️Recompensarea cetățenilor care dau dovadă de spirit civic atunci când surprind pe cineva aruncând gunoiul la întâmplare.

☑️Instalarea unul număr suplimentar de coșuri de gunoi în zonele publice: străzi, stații autobuz, piețe, parcuri, etc.

☑️Ecologizarea frecvența a spațiilor publice: tăierea lunară a vegetației inestetice, toaletarea copacilor, strângerea frecventă a deșeurilor vegetale și nu numai.

☑️Menținerea curată a derelei care traversează comună, în colaborare cu ABADL.

Dacă aveți și alte sugestii pentru o comuna curată, vă rugăm să ni le comunicați. Scopul nostru este să facem din strângerea gunoiul o activitate de responsabilitate socială în care să fim toți implicați!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *